Första vanliga dagen


Idag är det lägrets första vanliga dag. Lördagen kom alla till lägret, söndagen ägnades mest åt att bygga upp kårens by och att gå på lägrets invigning. Idag växlar vi över till ett annat schema. 

Efter en natt då de flesta har sovit mycket bättre än första natten åt vi frukost och vid 9.30 började programmet. Vad de olika programpassen handlat om kan man läsa i övriga blogg-inlägg. Själv har jag idag stått i ett tält kallat Ledarskaps-ön där Scouterna presenterar olika kurser och utbildningar som man kan gå som scoutledare. Jag är med och håller en del sådana utbildningar så när lägret behövde hjälp för att bemanna detta tält erbjöd jag mig att hjälpa till. Under läger-veckan håller det här teamet ett antal grundläggande ledar-utbildningar, work-shops och smakprov ur andra kurser som vuxna kan delta i. Senare i veckan kommer jag hjälpa till på en sådan kurs.

Vid elvatiden var det lite flyguppvisning över lägret.

Efter en snabb lunch på lägret bar det iväg ut på mer program.

Precis nu har nästa hela kåren gått iväg på lägerbål. Eftersom det blir lite väl stort med 11.000 personer på lägerbål har man delat upp det så att det blir ca 3.500 per gång i stället.

Senare i kväll skall de äldsta scouterna på natt-aktivitet. Den beräknas sluta 03.00 - gissar att de scouterna sover lite i morgon förmiddag.

Idag har vi sluppit regn, runt 21 grader.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs