Jägarnes hösthelg på Lilla Sjödala


Efter en god natts sömn där ingen frusit vaknade vi till en riktigt fin dag. Några var lite trötta efter nattens övning men efter ett tag var alla igång. Det lektes och rensades i bäcken, en kokgrop grävdes och eldades varm. Patrullådorna åkte fram för att laga lunch över öppen eld. Alla hade valt olika rätter. Det var spagetti och köttfärssås, souvlaki med bakad potatis, wokade nudlar och grönsaker med ägg och skinka med baconlindade dadlar, kycklinggryta med ris samt laxsoppa.

 

Efter att ha eldat upp hela rishögen i och över kokgropen grävdes all glöd ur. Jord skyfflades i och köttpaket inlindade i bakplåtspapper, folie och hönsnät lades i och täcktes av jord för att sakta tillagas under dagen.


 

Efter att lunchdisken var avklarad satte vi igång med att jobba färdigt med sjukvårdsmärket samt bygga båt för vårt båtrace.







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs