Bussresa och första lägerplatsen

Bussresor till scoutläger kan vara väldigt roliga. Man spelar kort, lär känna nya människor och njuter av den skräckblandade förtjusning som uppstår när man inser att man verkligen är påväg, att det inte finns någon återvändo. Just denna gången var bussresan ganska lång och även om det är kul så kan 15 timmar i en buss vara påfrestande för vem som helst, särskilt när man vet att man inte får frukost innan man kommer fram. De första 6 timmarna var trevliga, de följande 6 var trötta, de följande 3,5 var hoppfulla och hungriga och de sista fem, de som ingen hade räknat med, var den första av många prövningar vi kommer behöva möta under resans gång. Till slut kom vi fram till vårt mål och kunde äntligen få vår efterlängtade frukost, eller snarare sena lunch, när klockan slog 15:00.

Väl på lägerplatsen, en tjeckisk camping, möttes vi av ännu en överraskning; dock var denna ganska trevlig. Arrangörerna hade fixat duschbiljetter till oss och ett jubel spreds i gruppen när vi insåg att vi kunde få känna oss fräscha en sista gång innan vandringen börjar. Det är få saker som känns så härligt som att få duscha efter närmare 20 timmar instängd i en buss.

Mörkret börjar sprida sig över campingplatsen och snart ligger 50 scouter i sina sovsäckar och längtar efter morgonen, då det riktiga äventyret börjar.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs