Tjeckiska dalar och trädgårdstältning

Och vi är påväg! Med okänd, i alla fall för oss deltagare, destination lämnade bussen campingen 9:00 och släppte längs vägen av vandringsparen ett och ett. Efter en lång sträcka på motorvägen kör bussen åt sidan och dumpar av mig och min partner. Med ryggsäckarna på och karta i högsta hugg gav vi oss iväg och hann gå hela 50 m innan vi insåg att det kanske var dags för lunch. Klockan var då 14:00. Om de senaste två dagarna ska vara ett riktmärke kommer rimliga lunchtider lysa med sin frånvaro under resans gång. Ett tips till alla som ska vandra: Lättviktskök må vara smidiga bär man ska packa men om det förkommer vind vid användningen fungerar inte köket särskilt bra.

Efter en lunch bestående av pasta, tomatsås och linser kom vi äntligen iväg på vår vandring när klockan närmade sig 16:00. En annan lärdom är att verkligen dubbelkolla skalan på karten en extra gång, det kan bli så väldigt fel annars. Till sist förstod vi både var vi var (tack Google Maps,) vart vi var påväg (tack igen Google Maps) och hur långt det var dit. Väl på plats i ett av våra delmål, staden Zruc nad Sazavou, insåg vi att vår kartläsning nog var bristande inom fler områden än skala. Under lunchen hade vi planerat en nog genomtänkt rutt längs en väg vi kunde följa nästan hela vandringen. Problemet var bara att vägen inte var en vanligt väg, det var en järnväg. Efter ytterligare titt på kartan och en snabb titt på klockan insåg vi att våran egentliga plan var en smula ambitiös nu när vi inte kunde gå som vi först hade tänkt och valde istället att fortsätta längs den landsväg vi följt innan. När vi nådde byn Buda valde vi att testa lyckan och knacka på första bästa hus i hopp om att få slå upp tältet i deras trädgård (eftersom allemansrätten inte gäller i Tjeckien måste vi alltid be om lov för att tälta och då är trädgårdar lättare än skog/äng). Till vår stora glädje svarade de, efter lite kommunikationsproblem (tack igen Google), att det absolut gick bra. Första natten fixad!

Mörkret börjar inte falla än på några timmar men snart ligger två scouter i sina sovsäckar och sover, trötta efter dagens vandring men ännu mer peppade på att få möta de utmaningar morgondagen erbjuder. Godnatt från Tjeckien!
Kommentarer

  1. Jättekul att läsa om era äventyr. Nu måste du skriva mer - vi spricker av nyfikenhet. Det verkar vara vackert där ni är.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs