Bälten?

Idag var det bältesceremoni och därmed dags för alla oss, i alla fall de som klarat av vandringen, att få sina bälten. Sedan ledarna meddelade att ingen av dem varit med på ett arrangemang där de delat ut alla bälten har vi alla varit väldigt nervösa över om vi verkligen kommer då bältena. Om någon skulle misslyckas skulle det kännas jobbigt för alla. Även om vi gått helt egna vandringar är det ändå ett äventyr vi delat tillsammans, alla vi 47 scouter. Om några skulle klara det och andra inte, när alla kämpat så hårt och gjort sitt bästa, skulle det verkligen inte kännas bra.

Tyvärr kan jag meddela att varken jag eller min partner fått något bälte. Jag kan också meddela att ingen annan heller har fått något bälte. Våra eminenta ledare har nämligen inte fått tag på tillräckligt många bälten eftersom vi allihop har klarat det. Istället för bälten så fick vi små pärlor att hänga på scoutskjortan i väntan på att våra bälten ska komma fram till Helsingborg och Göteborg, så vi kan få dem när vi kliver av bussen. Med de få bälten som fanns på plats lyckades vi ändå fota några fina bilder (så att alla kan tro att vi har bälten) på det vackra slott där vi hade vår ceremoni. 

Eftermiddagen spenderades med att fira med god lunch, glass och mysiga promenader i den närliggande staden innan bussen gav sig av tillbaka mot campingen och vår sista natt i Tjeckien. Imorgon åker vi hem och jag får spendera min sista dag på Explorer Belt med att fira, för imorgon fyller jag 18 år. Det finns värre sätt att avsluta läger.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs