Bussresor mot nya boplatser

Idag var det återigen dags att riva tälten och ge oss av mot nya äventyr, eller i alla fall nya städer. Efter en frukost bestående av gårdagens gröt som ugnsbakats till en kompakt bulgurkaka passade vi alla på att packa klart våra väskor och ta en sista titt på de ängar som varit vårt hem de senaste dagarna innan bussen gav sig av 10:00. Det var en väldigt varm bussresa.

En paus spenderades med att handla mat och min patrull var denna gång mycket nojig över att inte få över budget. Resultat: 1700kr över, detta efter att vi betalat av det vi gick över med förra gången. Vi har i alla fall lärt oss att vi kan spara pengar om vi bara vill.

Bussresan tog, till allas besvikelse, ungefär 7 timmar istället för de utlovade 3-4 timmar. De sista timmarna spenderades därför med intensivt VM-tittade längst bak i bussen. Denna övningens även ses som ett experiment på hur många 18-åriga scouter man kan få in på 5 busssäten. Svaret: Minst 11 st, eventuellt fler. 

Mörkret börjar falla och vi sitter just nu 10 scouter på en mur, förväntansfulla inför de dagar vi har kvar men också trötta och fyllda av en viss hemlängtan, framförallt en saknad till sina sängar hemma i de mer normaltempererade sovrummen. Innan dess ska vi få veta om vi klarat det eller ej, om vi får våra bälten. Två dagar kvar, sedan är det dags för ceremonin!
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs