Karta med Jägarne

Ikväll hade vi mötet som kunde gått till historien som det mötet när ledarna försvann...

Ny träffpunkt ikväll, nämligen Ica Nära i Rävekärr. Vi inledde med samling och delade ut papper och pennor tillsammans med uppmaningen att rita en karta över vägen vi gick till vindskyddet. 

Det ritades och gicks och ritades, när vi kom upp i skogen höll ledarna sig bakom de sista eftersläntrarna och vips var det bara vi fem och alla andra var borta. Detta var väl första gången då många scouter var så tysta i skogen men det berodde nog på att de koncentrerade sig så på att rita. Efter att ha gått tillbaka en bit fann vi både scouter och vindskydd. 

Vi diskuterade lite kring kartorna, skillnad på stad och natur, vad som hade varit bra att veta, tex skala. De allra flesta hade mycket bra koll på vart vi var och hur vi svängt. Kul att göra en baklänges kartövning. 

Vid vindskyddet gjorde vi en övning om scoutlagen där det gällde att skapa en tvärtom lag. Många intressanta punkter kom fram. Tänker att kommunen kanske kunde ta hjälp av några av ungdomarna för att placera vindskyddet rätt på kommunkartan. Vindskyddet ligger några hundra meter från var kommunen ritat det på sin karta. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs