Konservmatlagning med Jägarne

Tänk dig att du ska laga mat. Framför dig har du tre konservburkar. Du vet inte vad de innehåller och dessutom måste du hitta på en rätt på ett par ynka minuter. Vad hade du gjort? 


På kvällens äventyrarmöte ställdes scouterna inför just detta dilemma. En burk gröna bönor, en burk tonfisk och en burk mandariner i sockerlag - vad blir det egentligen för mat? Efter idag kan vi konstatera att det går finemang att laga okända saker snabbt och enkelt på stormkök - och det kan dessutom smaka riktigt bra! 
Menyerna innehöll fantastiska kreationer som tonfiskröra med morötter och pasta med norrländsk pölsa. Vissa åt för glatta livet och det allra mesta av det som tillagats försvann ner i scoutmagarna. Det diskuterades livligt under kvällen vad som egentligen är gott och inte och under utvärderingen kom de fram till att det nog fanns viss förbättringspotential i vissa rätter men att flera nog skulle kunna ätas på en hajk eller läger utan större problem. 


Såhär är det i Scouterna, problemlösning ut i fingerspetsarna utan en tvekan om att det faktiskt skulle gå att genomföra. 

Så, om du fick tre konservburkar med okänt innehåll - vad hade du då gjort?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs