Kväll dag ett

Middag första dagen på Deomkratjamboreen. Måste medge att det är anstängande att vara här. Runt tusen scouter är här just nu. Mer än hälften är under 25 vilket är ganska bra (bäst hittills). Runt hälften är delegater som skall rösta om proposiotioner och motioner mm. Resten är här för att vara med på workshops och kurser mm. 

Fyra propositioner och tretti motioner kan ju bli en ganska tidskrävande övning och långt ifrån alka vågar yttra sig inför hundratals främmande människor. Därför arbetar Scouterna alltid med att utveckla medoter för att främja demokratin. 
I år provas beredningsgrupper som innebär mindre grupper (femtio personer) som diskutera några få frågor. Varje grupp tar fram ett huvudförslag för varje fråga. Tanken är att stämman när den återupptas imorgon skall kunna ägna sig att gatta beslut sedan diskussionerna gjorts idag. Innan och efter har man i samband med åsiktstorgen kunnat träffa motionärer och fråga eller diskutera. Jag var lite tveksam till iden men efter att ha provat känns det rätt bra. 

Innan vi kom så långt så diskuterades upplägget på stämman. Ett antal småjusteringar gjordes också. Kul med folk som är engagerade och konstruktiva. Många intressanta diskussioner... lite hes och väldigt trött. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs