Primitiv matlagning med Jägarne

Ikväll skulle vi sätta våra byggda spisar och ugnar på prov. Vädret satte oss lite på prov men visst går det att tända eld även när det regnar!

Första uppgiften var att få igång spisarna så att smöret till tigerkakan kunde smältas. Sedan var det dags att vispa smeten till kakan och fräsa löken till soppan. 

Ledarna tände briketter på fat till ugnarna. Tips till en annan gång. Nöj er med fem bricketter per ugn.... Kakorna blev färdiga snabbt och lite brända så färre bricketter nästa gång. Tror vi skall prova pizza då!!





Det blev jättebra fyr i konservburkarna också. Det gällde bara att komma ihåg att skjuta in nya pinnar eller kottar med jämna mellanrum. 







Soppan gick både fort att göra och smakade dessutom riktigt gott!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs