Grottexpedition 1.0

Avdelning Isbjörnarna har valt grottvandring som en av sin utmaningar. Vi började idag i liten skala med en dagsutflykt till Börsåsgrottan i Hällesåker. Praktiskt nog kom vi nästan ändå fram med buss. Från hållplatsen var det sen en kort promenad och en brant stigning uppför. 






Vi hittade grottans ”köksingång” först. Joel var den som var mest våghalsig av sig och gav sig in i grottan den vägen medan vi andra klättrade över till bergets andra sida till huvudingången, där det är ganska enkelt att ta sig in. Där kommer man först i en stor sal med högt i tak. Längst in leder en smal gång ut till andra sidan. (Samma väg som Joel kom in.) Det finns ett rep draget genom gången som man kan följa när man ålar sig igenom. Alla testade utom en av ledarna








Vi lagade mat på stormkök inne i grottan och hade en mysig stund tillsammans. Alla var rejält smutsiga efter utflykten. Isbjörnarna fick mersmak på grottor och vi planerar att göra en ny grottexpedition till våren. Då till en större grotta och ha det som mål på en hajk.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs