Äventyret- scouternas distriktstävling
Varje år, normalt på våren så anordnas Äventyret för alla scouter som är en del av Göteborgs Scoutdistrikt, i år blev det skjutet till hösten men det blev iaf av. 

Äventyrare och utmanare startade redan fredag kväll från Jonsereds station och vandrade uppför, uppför tills de kom fram till en scoutstuga med en stor äng. Ängen var rätt fuktig så våra scouter fick gå ett varv runt innan ett hyfsat torrt ställe hittades. 


I mörkret sattes tält, vindskydd och hängmattor upp och kvällsmaten förbereddes och åts innan alla kröp till kojs. Ledarna var först uppe på morgonen då de skulle hålla i en kontroll. Man kan nog säga att genvägar är senvägar men en härlig promenad i skogen fick vi. Till kontrollen anslöt ytterligare ledare, rover och förälder. 

Vår kontroll handlade om matlagning och ingredienser. Vi låg precis mitt på korta spåret med vår dubbelkontroll, dvs vi skulle få träffa samtliga deltagare under dagen. Eftersom de yngre klasserna startade åt båda hållen så kom de också fram till oss samtidigt från båda hållen så det blev snabbt fullt ös! Vid en tidpunkt under dagen hade vi inte mindre än 13 patruller hos oss samtidigt. 

Under dagen fick scouterna prova på sex olika stationer med bl a scouthistoria, samarbete, knopar osv. De yngre åt medhavd matsäck längs vägen och de äldre lagade sin lunch på Trangia. Det blev både korv med bröd, kikärtsgryta och tortellini. 

Spårare och upptäckare avslutade på eftermiddagen med prisutdelning och en av våra spårarpatruller tog hem förstapriset. 

De sista äventyrarna kom hem sent efter mörkrets inbrott men verkade lika glada för det. Vi ledare hade förberett genom att lägga några godisbitar på deras liggunderlag för att höja stämningen lite extra när de kom tillbaka. Det blev matlagning och några hann också med att gå på lite lägerbål innan alla gick och la sig. 


På söndagen blev det nerförsbacke mot Jonsered så det var ju skönt. Första kontrollen hjälpte ledarna Härryda att hålla och där var temat musik. Här fick man bitar ur lägerbålssånger och man skulle sedan sjunga den inledande frasen. Dagens andra kontroll var eldning. Alla lagade lunch längs spåret eller vid målet där helgens händighetsuppgift skulle redovisas. Uppgiften var att tillverka en visp av naturmaterial och väl framme skulle man vispa 2 dl grädde. 

Sedan var det prisutdelning. Att våran utmanare vann förstapriset var inte så underligt då bara ett lag startade. Laget bestod av en tjej från Bollebygd, en från Hindås och en från Mölndal. Visst är det underbart att man kan tävla i mixade lag när inte så många vill gå. Då de var ensamma i klassen så var målet att få mer poäng än vinnaren i äventyrarklassen och det lyckades de med. 

Vinnare i äventyrarklassen blev en av våra två äventyrarpatruller. 


Så härligt det var att få se alla våra fina ungdomar ha roligt i skogen en dag/helg. Några var nya i scouterna och hade bara hunnit vara med några gånger men togs väl omhand av sina nya kompisar. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs