Cykelhajk Kållered - Årnäshalvön

Det har funnits funderingar på att cykla till sommarens läger i Kristianstad men det är några mil dit så vi kör en provtur t o r Varberg. 


Underbart väder när gänget startade. Första stoppet blev Kungsbacka där de var in en sväng på Insamling för Ukraina och hjälpte till med sortering. Ungdomarna fortsatte sedan söderut medan ledarbilens besättning stannade kvar och sorterade och visade människor från Ukraina till kläder och leksaker och andra nödvändiga ting. Det var en strid ström av människor som lämnade saker, sorterade och hämtade, lite av ett organiserat kaos. 

Strax söder om Kungsbacka pausades det för lunch innan det trampades vidare söderut. I Åsa lyckades de cykla förbi ledarna utan att upptäckas. Siktet var inställt på den lilla grillen i Åskloster där det skulle ätas glass. Vilken besvikelse när kiosken var stängd!!!! Men framme hos släkten där det skulle sovas bjöds det på nybakat fika så det vägde upp. 


Vindskyddet sattes upp och tacon tillagades. Sedan var det dags för havsbad. Grannscouten hängde på resten av gänget. En scout vågade sig i. Vi gick vidare till en eldplats, tände brasan och höll lägerbål innan vi åt korv. 
Det blåste ordentligt så väl tillbaka gick gänget in i gillestugan och värmde sig och spelade kort innan det var dags för natti natti. Ledarna fick äran att sova i barnens trädkoja. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs