Hajk-dm med Spar på Disk

Distriktsmästerskap i hajk. Tävlingen vänder sig faktiskt i första hand med ledare men utmanare är också välkomna att delta i en egen klass. 

Fredag kväll var det samling vid Finnsjön och på väg mot kvällens övernattningsplats gjordes två olika kontroller samtidigt som mörkret föll och det var becksvart när vindskydden skulle slås upp mellan träden. Det var inte helt enkelt att hitta ett någorlunda jämnt ställe att slå upp dem på. Men efter att ha flyttat undan en hel del nerfallna grenar så gick det och vi åt kvällsmat innan vi kröp ner. 


På morgonen kokades gröt till frukost samtidigt som lägret revs och packades ihop. Efter att ha fått platsen avsynad var det dags att gå till starten. I väntan på start knäcktes plötsligt chiffret som hade delats ut vid starten. Tyvärr hann vi inte få fram hela meddelandet innan det var dags för start. 


På lördagen gick vi i kringelikrokar runt Finnsjön innan vi nådde kvällens övernattningsplats - Lilla Sjödala! Vi utförde ett antal kontroller under dagen och lyckades finna alla orienteringskontrollerna. 


Vi hade också fått en händighetsuppgift att göra längs vägen. En tratt! Vi hittade en nerfallen färsk gren som vi högg av och släpade med oss. När vi passerade ett hus med en man med en kap gick vi in och bad honom om hjälp med att kapa den till lagom storlek! Längs vägen åt vi korvgryta med ajvar och på kvällen blev det en annan gryta. 


Ledarna var också på plats och de passade på att köra trerätters och baka äpple och blåbärspaj på kvällen. 


På söndagen gjorde vi två kontroller varav den sista bestod i att paddla kanot och växla med de i land för att få reda på bansträckningen. En kanot (inte vår) välte! När alla kommit i mål blev det prisutdelning. I år kom vi sexa av fjorton startande lag. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs