Wsj 2023 Korea första är på plats

Först ut av kårens medlemmar till Jamboreen var jag som åker som funktionär. Redan 22 juli flög jag via Helsingfors till Seoul. Sista benet på resan tog 13 timmar och det kändes rätt segt. Fick sällskap av två finska och två danska ledare från deras respektive team. Jag har stämt träff med ett gäng andra vuxna funktionärer och även bokat rum ihop med en av dem. Någon kommer varje dag och till slut blir vi sju stycken. 
Första dagen blev det mest att orientera sig i området men en middag med grillat kött (man fick grilla själv) hann jag också med tillsammans med en nygammal kompis jag jobbade ihop med på Scout2001. Så roligt med gamla bekantskaper. Andra dagen besökte vi Seoul zoo och naturområde. Det blev en varm och svettig dag men vi klarade oss från regn. 

Hela 26000 steg blev det denna dag och vi har nu kommit på hur det fungerar med tunnelbanan. Knepet är att komma ihåg vilken ingång man använde då större stationer kan ha 15 utgångar och tar man fel kan man hamna långt bort! I tunnelbanan står det också med jämna mellanrum skåp med gasmasker. Om möjligt så använder de mobilerna ännu mer än vi! Men det är otroligt rent i tunnelbanan trots att det inte finns några papperskorgar. Alla tar med sig ditt skräp hem och de är dessutom fantastiskt duktiga på att sopsortera. 
Vi har också lärt oss att använda appen Papago för att översätta då allt står på koreanska. 

Idag hade vi fyra som kommit bokat in oss på en tur till dmz (gränslandet mellan Nord- och Sydkorea). En mycket intressant utflykt. Överallt träffar vi på scouter från hela världen!

Det är lätt att vara miljonär i Korea…. 10000 won är ungefär 90 kronor. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs