Wsj 2023 Korea rundresan fortsätter


Vi har fortsatt att utforska Seoul, igår var jag i ett komplex där man sålde textil, spets, dragkedjor och knappar i mängder! Fyra hus i fem våningar som var sammanlänkade lite här och där gjorde det lätt förvirrande att gå runt. En del stånd sålde även färdiga kläder samt hambok, den traditionella koreanska folkdräkten som bärs vid högtider och festligheter. 
 Vid de större templen kan man också hyra dessa dräkter att gå runt i och låta sig fotograferas, ett populärt nöje både för koreaner samt turister.

Idag gjorde vi ett besök på det största tempelområdet där vi först tittade på vaktavlösningen och sedan gjorde en guidad tur som följdes av ett besök på folkmuséet. Vi träffade på scouter från hela världen vart vi än kom, så trevligt med alla glada miner, alla som vinkar och hejar! En tysk avdelning hade klätt upp sig i hambok och var fantastiskt fina allesammans!


Sedan gick/åkte vi till två olika äldre stadsdelar innan vi efter en dusch på hotellet gav oss ut i folkvimlet i jakten på matmarknaden. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs