Wsj 2023 evakuering

På grund av en inkommande tyfon så tvingades lägerledningen fatta det tråkiga beskedet om att hela lägerområdet behövde evakueras. Vi fick besked på eftermiddagen och morgonen efter kom inte mindre än 900 bussar för att hämta oss!

 

Så snabbt ihop med de personliga sakerna och sedan uppstod improviserade partyn överallt inklusive i funktionärsbyn. Ett intensivt swappande tog också fart!
Packandet av scouter och saker fortgick timme efter timme men jag såg bara glada miner bland scouterna. Några sista byten av märken och avsked hann de också med. 
Klockan 15:30 hade den sista av deltagare packats på en buss och det var dags för funktionärer att ge sig av. Ansvarig ledare fick bildstöd med för att kunna kommunicera med chauffören. 

När vi var som mest effektiva lämnade en. Usa varannan minut. 

En scout lämnar inget mer än ett tack men i det här fallet så lämnades såklart alla pallar och tält kvar. På bilden har vi ännu inte fått ner alla tält. 


Evakueringen av oss scouter är en stod händelse här i Korea och alla är så vänliga och hjälpsamma och vill verkligen vårt bästa. Självklart var evakueringen med på tv. Flera helikoptrar hovrade över oss när jag åkte runt på bussar för att plocka upp scouter och deras packning. Trots att de sista scouterna var trötta efter en hel dags väntan och ovisshet kring vart de skulle och vad de skall få göra så var det bara glada miner på bussarna. Många somnade innan de passerat utfarten och fått besked om var de skulle. Många och sena avsked igår och tidig start på morgonen gjorde sitt till. 
Den bussen jag hamnade på körde norrut mot Seoul. Vid ett stopp bjöd en man oss på glass och beklagade att jamboreen var inställd. Motorvägen var delvis avstängd för att få ut oss och bussarna. Polis och militär var mycket närvarande för att dirigera bussar rätt och de hjälpte även till att packa och eskortera bussarna den första biten ut från lägret. 


Efter att ha kört i mörker och regn kom besked att vår buss omdirigerades då vårt boende var fullt, efter att blivit omdirigerade ytterligare en gång hamnade vi på postens utbildningscentrum.Vilken god middag vi fick innan vi fick flytta in på rummen, ta en dusch och krypa ner. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sommarlägret på Kragenäs är igång!

Lägerbål i Kragenäs